O expoziţie despre joacă şi joc, care ne leagă pentru totdeauna de locul în care ne-am bucurat în copilărie. Acolo unde ne jucăm, acolo este «acasă». Totodată, un proiect care ne trimite la legendele, basmele, obiceiurile, credinţele populare, dansurile, muzica şi costumele tradiţionale româneşti. Joc şi învăţare. Joc şi respect.
Joi, 15 noiembrie 2012, ora 13:00, Complexul Naţional Muzeal ASTRA din Sibiu ne invită la vernisajul expoziţiei «Jocul de acasă», organizată în colaborare cu Fundaţia pentru Meşteşuguri, Bucureşti. Evenimentul va avea loc la Casa Hermes din Piaţa Mică.
"Expoziţia, ce poate fi vizitată până la data de 20 ianuarie 2013, se doreşte a fi un feedback al proiectului Jocul de acasă, demarat de către Fundaţia pentru Meşteşuguri în anul 2005 şi desfăşurat în patru etape: Oltenia, Banat, Moldova şi Transilvania (zona Sibiului). Proiectul, finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, îşi propune promovarea patrimoniului cultural material şi imaterial din diversele zone ale ţării, pornind de la premiza că jocul ne leagă afectiv de acel loc pe care fiecare dintre noi îl denumeşte cu termenul generic de ,
În cadrul celei de-a patra etape, Transilvania, Complexul Naţional Muzeal ASTRA Sibiu s-a constituit în calitate de partener. Beneficiarii proiectului au fost elevii Şcoalii Gimnaziale "Regina Maria” din Sibiu, precum şi elevii Clubului Copiilor din Avrig, care au putut viziona teatrul de marionete Jocul de acasă Transilvania.
,,Cu cât ne apropiem de sărbătorile de iarnă, dorul de casă devine mai arzător, un motiv în plus pentru organizarea unei expoziţii, ca cea pe care noi o propunem. În cadrul expoziţiei vor fi prezentate marionetele confecţionate de artistul plastic Ana Ponta. De asemena, publicul va avea posibilitatea să vizioneze, proiecţiile video ale spectac