Compania Polus Real Estate îl acuză pe omul de afaceri că, în complicitate cu municipalitatea clujeană, a transformat proiectul Cartierul Tineretului, în valoare de 500 de milioane de euro, în parc fotovoltaic, eliminând firma, ilegal, din asociere. Acţionarii vor să reintre în afacere, iar în caz contrar solicită pagube de 30 de milioane de euro. În replică, Paszkany a susţinut că Polus nu a avut intenţia de a realiza cartierul, iar acum recurge la şantaj pentru a obţine profit.
Drectorul Polus Real Estate (PRE), Csizer Lajos, şi reprezentantul juridic al acţionarilor, Jeno Kalmar, au prezentat, ieri, într-o conferinţă de presă, modul în care, o investiţie de peste 500 de milioane de euro, prin proiectul imobiliar Cartierul Tineretului, a devenit subiectul unui lung şir de procese şi de plângeri penale.
Cartier de 500 de milioane de euro
În 2007, firma Polus Real Estate (PRE) câştiga licitaţia pentru realizarea unui cartier de locuinţe, în parteneriat cu Consiliul Local. Acordul inițial, semnat la 12 ianuarie 2007, prevedea construirea unui cartier rezidențial, prin înființarea unei companii numite SC Cartierul Tineretului SRL, cu o perioadă de funcționare limitată la cinci ani. SC Cartierul Tineretului SRL avea drept acţionari Polus Real Estate - care avea 49 % din acţiuni şi urma să vină cu investiţia şi Consiliul Local - care avea 51% din acţiuni şi urma să aducă drept aport terenul de 203 hectare, din zona Dealul Sfântul Gheorghe. Potrivit proiectului, estimat în anul 2008 la peste 510 milioane de euro, aici ar fi trebuit construite 6.000 de locuinţe. Primăria ar fi primit 384 de locuinţe sociale şi 51% din profitul obţinut cu vânzarea celorlalte locuinţe. Odată cu venirea crizei, proiectul a rămas doar pe hârtie.
citeşte şi
Plângere penală pentru mită şi spălare de bani împotriva ex-primarului Sorin Apostu, a omului de afaceri Arpad