Finanţatorul clubului Universitatea Cluj, Ioan Mărginean, a catalogat, miercuri, drept o făcătură acţiunea DIICOT, care cercetează modul în care 15 jucători ai ardelenilor au fost transferaţi la Petrolul, afirmând că această anchetă ar putea afecta preluarea grupării de către potenţiali investitori.
"Cei 15 jucători au plecat la Petrolul de bună voie. Au plecat cu titlu gratuit, dar şi la noi au venit jucători cu titlu gratuit. Nu înţeleg pe ce bază acţionează DIICOT. Eu cu jucătorul pot să reziliez pe cale amiabilă sau pot să-l transfer. Nu ştiu ce caută oamenii ăştia şi cum au ajuns la o sumă de 11 milioane de euro. Este absurd, este o făcătură. Nu se poate să evaluezi nişte jucători la o asemenea sumă. De unde evaluarea asta? Când ai un contract cu un jucător, mai bine renunţi la el şi-l dai gratuit decât să-i suporţi contractul pe care nu-l poţi susţine financiar. Eu sunt şocat, pentru că aveam doi investitori cu care tratam preluarea clubului. Taman când să batem palma şi să facem actele săptămâna asta a apărut făcătura asta. Clubul este sută la sută privat, nu are niciun ban de la stat", a spus Mărginean la DigiSport.
Potrivit lui Mărginean, fraţii Călin şi Gheorghiţă Bultoc, proprietarii companiei Meridian, ar fi urmat să preia clubul Universitatea Cluj în această săptămână.
Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) informează că, în perioada mai-septembrie 2012, persoane din cadrul SC Fotbal Club Universitatea Cluj SA au acţionat în scopul obţinerii unor beneficii financiare substanţiale prin transferarea, cu titlu gratuit, a unui număr de 15 jucători de fotbal către SC Fotbal Club Petrolul SA.
Poliţia Română precizează că sportivii sunt înregistraţi la noul club, figurând cu o valoare de transfer ridicată, unul dintre ei fiind transferat deja la un al treilea club sportiv contra une