Şapte sibieni, printre care şi un notar public, acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, şantaj, cămătărie şi spălare de bani, au fost arestaţi preventiv în urma unei decizii a Curţii de Apel Alba Iulia, care a admis astfel propunerea formulată de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Alba Iulia Sursa: Sergiu Rusu
Şedinţa de judecată a început marţi seara, iar hotărârea a fost pronunţată de către instanţă după miezul nopţii.
Hotărârea Curţii de Apel nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în termen de 24 de ore de la comunicare, competenţa de soluţionare a acestuia revenind Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, a precizat purtătorul de cuvânt al instanţei din Alba Iulia, Cosmin Muntean.
Şase sibieni, printre care şi un notar public, au fost reţinuţi luni seara, după mai multe ore de audieri, de către procurorii DIICOT Alba Iulia, un al şaptelea, aflat în arest într-o altă cauză, fiind audiat ulterior. Pentru alte 5 persoane a fost dispusă măsura obligării de a nu părăsi ţara.
Procurorii DIICOT, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Alba Iulia, au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 17 persoane, doi dintre învinuiţi având calitatea de notar public şi unul de funcţionar în cadrul OCPI Sibiu.
În cauză au fost efectuate luni 19 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Sibiu şi în comuna Şelimbăr, la locuinţele membrilor grupării, la sediul unei societăţi comerciale, precum şi al unui birou notarial.
Un număr de 16 persoane din Sibiu, despre care anchetatorii susţin că au creat un prejudiciu părţilor vătămate de peste un