Anul 2012 reprezintă un an istoric pentru minifotbal la nivel european. După ce în luna martie a anului 2012 se puneau bazele European Minifootball Federation, în luna septembrie se organiza la Chişinău cel mai important eveniment al minifotbalului european la care au participat 16 ţări, miniEURO Moldova 2012, competiţie câştigată chiar de echipa naţională a României. La finalul săptămânii trecute, în perioada 8-11 noiembrie, la Praga unde se află şi sediul fede raţiei europene au avut loc şedinţa de Comitet Executiv şi Adunarea Generală a European Minifootball Federation, prezidată de românul Răzvan Burleanu.
Întâlnirea la care au participat toţi preşedinţii federaţiilor de minifotbal din Europa a fost una foarte importantă prin prisma subiectelor aflate pe agendă, dar şi a strategiei de dezvoltare a minifotbalului adoptată pentru următoarea perioadă. Fe deraţia continentală a luat decizia continuării organizării anuale a proiectului campionatului european de minifotbal, miniEURO, ţările care şi-au depus candidatura găzduirii pentru 2013 fiind Germania, Croaţia, Turcia şi Israel.
O decizie finală va fi luată în luna ianuarie în baza proiectelor depuse de aceste ţări, urmând ca în luna iulie a anului următor să se cunoască şi ţara care va găzdui competiţia europeană pentru 2014, Grecia, Cehia, Kazahstan sau Anglia manifestându-şi deja interesul în acest sens. „Până la finalul lunii martie a anului următor vom atinge un număr de peste un milion de practicanţi de minifotbal, iar până la jumătatea anului 2013 ne dorim un număr de peste 30 de ţări în acest proiect european destinat exclusiv jucătorilor amatori”, ne-a declarat Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei de Minifotbal din România, dar şi al European Minifootball Federation.
Anul 2012 reprezintă un an istoric pentru minifotbal la nivel european. După ce în luna martie a anului 201