Observatori OSCE au fost trimişi şi la alegerile organizate în alte ţări, precum Statele Unite ale Americii, Franţa, Lituania, astfel că România se află într-o companie onorantă, a declarat premierul Victor Ponta miercuri.
"Mulţumesc Ministerului de Externe care ne-a informat în mod corect să suntem într-o companie onorantă, chiar dacă ruşinoasă cum a zis preşedintele, adică observatori OSCE au fost la alegerile din Statele Unite, Franţa, Lituania. Deci, suntem toţi nişte ruşinoşi că ne monitorizează OSCE-ul împreună cu America, Franţa, Norvegia", a spus Ponta la începutul şedinţei de guvern.
El a mulţumit şi ministrului Justiţiei pentru faptul că l-a informat că "milioanele de fraude invocate de preşedinte" sunt doar 600 de cazuri, conform documentelor puse la dispoziţie de Parchet, faţă de miile de sesizări înaintate la campania locală şi alegerile prezidenţiale din 2009.
"Deci, vă rog să fiţi calmi şi să răspundeţi calm, cu date. Cui ruşine e, e problema respectivului, cum e şi cu OSCE-ul, cu fraudele de la referendum, cu Oltchim şi fondurile europene", a mai spus Ponta miniştrilor, arătând că astfel trebuie trecut peste ultimele săptămâni din camapania electorală.
Sfidare a celor care au votat la referendum și manipulare cât cuprinde
Traian Băsescu a declarat, luni, că România este suspectată că nu mai este capabilă să organizeze alegeri libere, după "fraudele" de la referendum și că "vom avea de suportat ruşinea de a avea observatori OSCE" la alegerile parlamentare. Băsescu a încercat practic să se relegitimeze susținând că s-a fraudat masiv la referendum, asta în condițiile în care procurorii lui Kovesi, cu tot sârgul lor, n-au putut întocmi decât câteva dosare penale.
"România este suspectată că nu poate organiza alegeri libere, ca urmare a fraudelor de la referendum. Vom avea de suportat ruşinea de a avea observatori OSCE, s