Cafeaua a stârnit multe controverse, ba că e nocivă pentru organism, ba că e foarte bună.
Potrivit RTV.NET, Mihaela Bilic prezintă în cartea sa "Trăiesc, deci mă abţin" faptul că dacă este consumată moderat, cafeaua ne face mai deştepţi.
Consumul zilnic de cafea ne face mai deştepţi şi ne ajută să ne îndeplinim activităţile intelectuale şi fizice. Mai mult, această băutură contribuie la ameliorarea stărilor de depresie şi anxietate.
Datorită proprietăţilor sale stimulante date de conţinutul de cofeină şi antioxidante prin fitonutrienţi, cafeaua sporeşte cu 10% viteza de transmitere a informaţiilor spre creier, ameliorează timpul de reacţie şi creşte forţa, atenţia şi eficacitatea.
Consumul moderat de cofeină este recomandat şi în curele de slăbire, deoarece accelerează metabolismul, ajută la arderea caloriilor şi are efect laxativ. În plus, cofeina grăbeşte absorbţia glucozei din intestin şi furnizează energie muşchilor, mai spune RTV.NET.
Potrivit unui studiu realizat de National Cancer Institute din Statele Unite, adulţii cu vârste cuprinse între 50 şi 71 de ani, care beau cel puţin trei ceşti de cafea pe zi, beneficiază de o reducere cu 10% a riscului de deces în comparaţie cu persoanele care nu beau cafea.
RECOMANDĂRILE EDITORILOR: ROMÂNIA LUI CRISTOIU: Gura bate fundu` și-n politică externăSupercadou imobiliar: Robert Negoiță, mai puternic decât Sorin OprescuEscrocul Nati Meir a vrut iar să se spânzure. L-a salvat criminalul de la Perla