Cum sa ai incredere intr-un guvern care te face sa simiti nevoia sa stai in permanenta cu mana pe portofel? Guvernul Ponta lasa impresia ca este gata sa speculeze orice moment de neatentie a opiniei publice si ca are o vasta agenda dubla pentru a carei aplicare munceste intens.
Ultimul exemplu este cel al proiectului ordonantei de urgenta care urma sa modifice legea audiovizualului. Din start, inainte de a trece la fondul chestiunii, apare o intrebare deranjanta? Unde este urgenta in acest domeniu? Sigur ca legislatia audiovizualului are nevoie de o improspatare. Legea si institutia reglementata de ea, CNA, se dovedesc adesea depasite de realitate si de viteza cu care ea se schimba, lucru valabil si in cazul altor legi importante, chiar al Constitutiei.
Dar aducerea lor in actualitate ar trebui facuta printr-un proiect de lege intocmit cu contributia sau macar consultarea tuturor celor interesati si care sa treaca toate etapele procedurale firesti. Daca bine imi amintesc, USL, pe vrema cand era in opozitie, condamna vehement si pe buna dreptate abuzul de ordonante al Guvernului Boc in domenii si chestiuni care nu reclamau nicio urgenta.
Si cum nu exista in acest moment niciun motiv intemeiat si onest care sa justifice eludarea procedurilor normale in chestiunea audiovizualului, inseamna ca motivul real, caci unul sigur exista, trebuie cautat in zona unor puternice interese private. Palarie-ntr-un picior...
Guvernul Ponta a incercat prin aceasta ordonanta sa execute ordinul lui Dan Voiculescu hotarat sa-si regleze conturile in primul rand cu CNA-ul atat de enervant pentru Antene, inca inainte de alegeri, ca sa nu riste mai stiu eu ce rasturnari de situatie dupa aceea. Textul ordonantei este cea mai buna dovada ca autorul ei, nu ministerul Comunicatiilor dupa cum afirma ministrul Nica, a urmarit vulnerabilizarea la maximu