Andrei Tinu, fiul jurnalistului Dumitru Tinu, și-a lansat ieri cartea la Târgu Jiu. Este vorba despre volumul „Otrava de aur: ferma de vipere de la 0 la profit”. Potrivit autorului, cartea este un rezumat cu „cele mai importante informaţii despre vipere și creșterea acestora, despre venin și proprietăţile lui, despre pericolul reprezentat de mușcătura unei astfel de reptile și, bineînțeles, despre profitul adus de comercializarea «otrăvii de aur»”.
Evenimentul a fost găzduit de Muzeul Județean „Alexandru Ștefulescu” și a debutat cu rememorarea nefericitului accident prin care tânărul profesor a trecut în urmă cu un an, mai exact pe data de 26 noiembrie 2011, atunci când, în urma unei mușcături a unei vipere de la ferma de vipere pe care o deține, împreună cu câțiva prieteni, la Giurgiu, Andrei a ajuns în stare foarte gravă la spital, fiind salvat cu greu de către medici. Stau mărturie două cicatrice car se întind de o parte și de alta a mâinii drepte a fiului jurnalistului Dumitru Tinu.
Potrivit propriilor declarații, ideea volumului „Otrava de aur: ferma de vipere de la 0 la profit” i-a venit lui Andrei Tinu chiar pe patul de spital, moment în care și-a dat seama de gravitatea evenimentului prin care a trecut și urmările pe care putea să le aibă.
Prefaţa volumului este semnată de profesorul universitar doctor Alexandru T. Bogdan, iar postfaţa poarta semnătura domnișoarei asistent universitar doctorand Cristina-Angela Preda.
Andrei Tinu, fiul jurnalistului Dumitru Tinu, și-a lansat ieri cartea la Târgu Jiu. Este vorba despre volumul „Otrava de aur: ferma de vipere de la 0 la profit”. Potrivit autorului, cartea este un rezumat cu „cele mai importante informaţii despre vipere și creșterea acestora, despre venin și proprietăţile lui, despre pericolul reprezentat de mușcătura unei astfel de reptile și, bineînțeles, despre profitul a