Scris de Daniel Lazar - INTERVIU. Voleiul a revenit în ultimul timp în atenția arădenilor, iar Ştefan Gog – desemnat în 2011 „organizatorul anului” în cadrul Galei Sportului Arădean – nu este străin de acest lucru.
„Pişti” sau „Gogu”, aşa cum îl ştiu prietenii pe proaspătul preşedinte al CS Sport Fan Arad, a avut amabilitatea unui „un-doi” în vestiarul său de la Polivalentă, un adevărat muzeu al voleiului de pe Mureş. Un scurt CV al lui Ştefan Gog
M-am născut în 9 martie 1959 și am jucat volei la Şcoala Sportivă din Arad, ajungând în echipa de seniori în 1975, unde am evoluat până la desfiinţare în 1988, când cei de la CFR au spus că nu ne mai pot susţine financiar. La început echipa s-a numit Foresta, apoi şi-a schimbat denumirea în: Constructorul, Strungul şi CFR. Cum ai început voleiului şi de ce ai ales acest sport?
Am început voleiul după fotbal, însă mi-a plăcut mai mult sportul la fileu, care consider că este mai spectaculos. Am încercat o perioadă să le fac pe amândouă, fără să ştie cei de la volei că practic fotbalul şi invers, însă până la urmă nu am reuşit să-i mai „păcălesc”, s-au suprapus meciuri, şi a trebuit să renunţ la unul dintre sporturi. Nu îmi pare rău că am ales voleiul, chiar dacă la UTA am fost coleg cu Coraş, Himmler, Lazăr şi alţi jucători care au ajuns să făcă performanţă. Cum a renăscut acest sport în Arad?
Vreme de 22 de ani oraşul nostru nu a avut echipă, perioada neagră sfârşindu-se acum trei ani când ProVolei a înscris o echipă în Divizia A2, prima victorie fiind obţinută la Rm- Vâlcea. O mare realizare, în această perioadă de absenţă, a fost promovarea a doi jucători din orașul nostru la echipa naţională, Iancu şi Laza, ultimul jucând în acest sezon la Tomis Constanţa, participantă în Liga Campionilor. Ce obiective şi-a propus noul club Sport Fan?
La început ne bazăm pe sportul de masă, iar următorul pas va f