Primarul Emil Boc a subliniat că este nevoie de un parking în zona centrală, dar stabilirea amplasamentului poate fi discutată cu cetăţenii.
Clujenii care au protestat la sfârşitul săptămânii trecute împotriva parkingului subteran de pe strada Kogălniceanu îşi continuă demersul de a determina autorităţile locale să renunţe la respectivul amplasament pentru parcare.
"Toate problemele care au fost ridicate în cadrul protestului-dezbatere de acum câteva zile din faţa sediului Universităţii Babeş-Bolyau au fost sintetizate într-o scrisoare care va fi trimisă primarului Emil Boc. Arhitectul Iulia Hurducaş, unul dintre protestatari este de părere că scopul proiectului nu este strada Kogălniceanu, ci parcarea în sine.„Ideea care a generat acest proiect este realizarea unei parcări a Universităţii (Universitatea Babeş-Bolyai – n.red.) și asupra acestei idei s-au îndreptat toate eforturile, şi nu pe punerea în valoare a Străzii Kogălniceanu cu toate momentele istorice pe care ea le conţine”, se arată în scrisoarea protestatarilor.
În plus, Hurducaş apreciază că realizarea parkingului nu va rezolva problema traficului ci va genera un trafic mai mare.
Statuia Fecioarei Maria va fi ridiculizată
Clujenii care sunt împotriva parkingului consideră că amplasarea statuii Fecioarei Maria în scuarul Universităţii se poate întâmpla şi fără realizarea unei parcări subterane. „Mai mult decât atât, amplasarea acesteia în vecinătatea unei rampe de acces la o parcare subterană nu o va pune în valoare, ba din contră, o va ridiculiza”, se arată în scrisoare.
De asemenea, potrivit protestatarilor, nu va putea fi pusă în valoare nici statuia Sfântului Gheorghe prin înglobarea ei în mijlocul unei fântâni deoarece ochiurile de apă sau apa curgătoare apare în spaţiul urban medieval din motive pur funcţionale, nu decorative.
Sunt dorite alte dezbateri publice