Complexul Energetic Oltenia nu va fi privatizat, chiar dacă acest lucru este scris negru pe alb în Scrisoarea de Intenție convenită de Guvernul Boc și FMI, susține directorul general al CE Oltenia, Laurențiu Ciurel. Guvernul Ponta și-a însușit înțelegerile pe care le-a încheiat Executivul precedent, un lucru firesc de altfel, după cum declară șeful CEO, fiindcă o altă atitudine a actualului guvern ar fi fost „complet nediplomatică”. Cu alte cuvinte, șansele CEO de a nu fi privatizat țin în exclusivitate de modul în care Guvernul Ponta va conveni cu FMI atât viitorul acord, cât și modul în care va negocia punctele convenite în 2010, în Scrisoarea de Intenție, de Emil Boc și guvernarea PDL, cu bancherii internaționali.
Șeful CE Oltenia, Laurențiu Ciurel, mai spune că nu a fost angajat niciun consultant juridic în vederea privatizării: „Nici măcar pentru listarea la bursă a unui pachet minoritar de acțiuni nu a fost angajat un consultant juridic, cu atât mai puțin pentru privatizarea cu un investitor strategic, care necesită în primul rând timp, adică minimum șase luni. Or, acest lucru nu s-a făcut, neexistând niciun semnal că se va merge în această direcție. Ce apare în presă, privind privatizarea CEO, sunt efectiv prostii”, a spus acesta.
„Cine ar fi nebun să vândă o asemenea companie?”
Planurile actualei puteri, cel puțin la nivel declarativ, sunt clare în privința privatizărilor. Victor Ponta a dat mai multe mesaje în acest sens, anunțând opinia publică că este posibil, în condițiile unui bun management al companiei, care să genereze locuri de muncă, eficiență și implicit profit, să se renunțe la ideea recrutării unui alt manager. În paralel însă, cea mai mare firmă germană de headhunting, Kienbaum, lucrează în continuare la recrutarea personalului de conducere pentru CE Oltenia. Rămâne de văzut dacă actuala conducere își va dov