Judecătorii Curţii de Apel Braşov au rămas în pronunţare, din 8 noiembrie, în acest dosar, iar joi au respins recursul formulat de femeie împotriva sentinţei Tribunalului pentru Minori şi Familie Braşov care a decis internarea definitivă a acesteia într-un spital de psihiatrie, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Decizia instanţei este definitivă şi irevocabilă.
Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov a decis, în 4 septembrie, ca Monica Iudeanu să fie internată definitiv într-un spital de psihiatrie. În plus, instanţa a hotărât să sesizeze Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului pentru ca ceilalţi şase copii ai familiei Iudeanu să fie monitorizaţi pentru a se stabili dacă este necesară instituirea unor măsuri speciale de protecţie a lor.
Decizia a fost însă atacată cu recurs, Monica Iudeanu solicitând să fie eliberată pe motiv că nu a fost conştientă în momentul în care şi-a decapitat cu un satâr bebeluşul de şase luni.
Femeia a fost iniţial internată la Spitalul de Neuropsihiatrie Braşov, fiind ulterior transferată la Spitalul de Psihiatrie din oraşul Ştei, judeţul Bihor.
Rezultatul expertizei medico-legale efectuate la Institutul de Medicină Legală "Mina Minovici" din Bucureşti a stabilit că, în momentul comiterii crimei, femeia nu avea discernământ.
În 25 februarie, Monica Iudeanu a fost arestată preventiv pentru 29 de zile, pentru omor deosebit de grav. Femeia şi-a ucis bebeluşul în 24 februarie, decapitându-l cu un satâr. Ea şi-a motivat gestul în faţa procurorilor invocând versete din Vechiul Testament şi spunând că l-a adus ca jertfă lui Dumnezeu. După ce l-a tăiat în mai multe bucăţi, l-a pus în pungi de plastic şi l-a depozitat într-o cameră care era folosită ca depozit.
Monica Iudeanu, în vârstă de 27 de ani, le-a spus judecătorilor că bebeluşul ei nu era un copil obişnuit, ci "o pl