Materia din Univers este distribuita intr-un fel de retea care are noduri, care sunt conectate de filamente. In 2008 impreuna cu colegii mei am descoperit pentru prima data emisia in raze X de la un astfel de filament din reteaua cosmica. Cred ca acesta este rezultatul meu cel mai important pana acum, declara Aurora Simionescu, intr-un interviu pentru HotNews.ro. A facut aceasta descoperire la 24 de ani, impreuna cu un colectiv de cercetare de la Institutul Max Planck din Germania. Este bursiera de trei ani la NASA, iar incepand de anul viitor se muta la Agentia Spatiala Japoneza unde va contribui la lansarea unui nou satelit in spatiu.
Aurora Simionescu (28 de ani) a spus joi in cadrul unui eveniment in Bucuresti, ca a ajuns atat de departe gratie pasiunii pentru astrofizica pe care a descoperit-o in clasa a 12-a in urma unei carti second-hand (Astronomy: The Structure of the Universe, de Wiiliam J. Kaufmann) primite de la mama ei. La acel moment studia la Colegiul National Gheorghe Munteanu Murgoci din Braila si era olimpica la fizica.
Interviu HotNews.ro: Reporter:Aurora, spui ca pasiunea pentru astrofizica ti-a fost trezita de o carte si abia in clasa a 12-a. Astazi, esti printre tinerii cercetatori romani care lucreaza la NASA. Cat de greu a fost?
Aurora Simionescu: Motivul pentru care mama mi-a cumparat aceasta carte a fost pentru ca eram olimpica la fizica si stia ca imi place mult fizica si s-a gandit ca astrofizica este un fel de fizica si ca m-as bucura si a avut dreptate.
Eram pasionata de fizica si nu stiam exact ce voi face dupa terminarea liceului. Ma gandeam sa ma duc la medicina, ma gandeam sa ma duc la automatica dar nici una din ideile astea nu mi-a suras foarte mult. Carierea mea a fost o combinatie intre cartea cumparata de mama si faptul ca am fost admisa la Facultatea din Bremen, unde exista s