Un filmuleţ apărut la ştirile sportive de la ProTv, de sâmbătă seara, prezenta o echipă de judeţ într-un echipament identic cu cel al fostei campioane din Galaţi, iar când am aflat că formaţia se numeşte Oţelul Larissa Dobrota, nu am rezistat impulsului de a afla mai multe despre subiect.
Aşa că duminică dimineaţa am ajuns la "arena" din Apostolache, acolo unde mai sus amintita echipă îşi dispută meciurile de acasă, contând pentru Liga C Prahova (echivalentul Ligii a VI-a), seria Slănic. Poziţionarea terenului de fotbal este una de excepţie, pe o lăţime având Primăria şi pe alta Căminul Cultural, în timp ce pe o lungime e şoseaua principală care străbate comuna, iar pe cealaltă e dealul în vârful căruia se află mânăstirea Adormirea Maicii Domnului, monument arhitectural realizat în vremea lui Matei Basarab.
Echipa, cadou la majorat
Cum a luat naştere această echipă? În vara lui 2012, Adi Teodorescu, fost oficial în Liga a II-a, declarat persona non grata timp de doi ani (2008-2010) după un Dunărea Galaţi - Progresul suspect de blat, a vrut să îi facă un cadou fetei sale cu ocazia majoratului. Aşa că, în satul prahovean Dobrota, în care are o casă, a fondat o echipă de fotbal. Fiind un bun prieten cu Marius Stan, cel la a cărui solicitare i s-a ridicat sancţiunea de persona non grata, a ales numele de Oţelul, la care a adăugat şi pe cel al fetei sale, Larissa, pe care a numit-o preşedinte.
Căpitanul, prietenul patroanei
Pregătirile pentru meciul cu Juventus Călineşti (locul 3 înaintea etapei de duminică) sunt specifice unui joc la ţară. Fundalul sonor este asigurat de slujba de la mânăstire, jucătorii montează chiar ei plasele la porţi printr-un ritual unic, iar căpitanul are cea mai importantă misiune: tuşează terenul cu var.
Golgheterul a ajuns în timpul meciului
Meciul începe, dar antrenorul de la Oţelul Larissa, Adi Teodores