Avocatul lui Nicolae Matei a declarat, joi, că primarul din Năvodari nu putea să îi ofere mită comisarului şef în condiţiile în care între ei era o duşmănie cunoscută la nivel public, precizând că persoana care a intermediat vânzarea terenurilor era un ofiţer infiltrat de anchetatori.
Procurorii anticorupţie l-au reţinut pe primarul din Năvodari, Nicolae Matei, pentru dare de mită şi au cerut, joi, Tribunalului Bucureşti arestarea lui preventivă pentru 29 de zile.
Instanţa a judecat propunerea procurorilor, urmând să decidă dacă va fi emis un mandat de arestare pentru primarul Nicolae Matei sau dacă acesta va fi cercetat în libertate.
Avocatul lui Nicolae Matei, Petre Buneci, a declarat, la ieşirea din sala de judecată, că procurorul anticorupţie a dat citire referatului cu propunerea de arestare şi că în esenţă toate acuzaţiile sunt probate prin nişte interceptări şi "câteva post-it-uri" care nu au mare relevanţă în dosar.
Acesta a subliniat că nu era posibil ca Nicolae Matei să încerce să îi ofere mită comisarului şef, atâta vreme cât între cei doi exista o duşmănie cunoscută la nivel public.
Avocatul a mai spus că persoana care s-a ocupat de intermedierea vânzării terenurilor ce ar fi fost oferite drept mită, în suprafaţă de aproximativ 500 de metri pătraţi, era de fapt un ofiţer infiltrat de către anchetatori.
Buneci a arătat că între probele procurorilor se numără şi o serie de interceptări, care însă, în opinia sa, nu ar avea nicio relevanţă. Avocatul a precizat că, în transcrierea înregistrărilor ambientale, doar poliţistul este cel care vorbeşte şi, practic, îl instigă pe Nicolae Matei, iar în dreptul clientului său apar doar puncte de suspensie.
Avocatul a mai arătat că primarul din Năvodari nu a dat nicio declaraţie în faţa anchetatorilor.
Procurorii DNA îl acuză pe primarul din Năvodari că, în perioada i