Mai mult de o mie de salariaţi ai Oltchim vor începe lucrul efectiv de vineri, a anunţat liderul sindical Corneliu Cernev.
"După ce în urmă cu două zile s-a pornit secţia de propenoxid, acum ne aflăm în probe pentru a porni şi secţiile de polieterni şi sinteze organice. Astfel, începând de azi (vineri - n.r.), aproximativ 1.000 - 1.200 de oameni vor începe efectiv lucrul la combinat, însemnând atât cei direct implicaţi la secţiile respective cât şi personal auxiliar - transport, aprovizionare, CTC. Combinatul a început procesul de repornire iar oamenii cât de cât sunt mulţumiţi. Aşteptăm acum ca şi guvernanţii să-şi menţină restul de promisiuni", a precizat Cernev, potrivit Agerpres.
Tot el mai spune că s-au virat şi salariile aferente lunii septembrie, iar cei şase grevişti ai foamei au renunţat la această formă de protest.
Oltchim a fost închis la sfârşitul lunii august din cauza datoriilor de peste 500 de milioane de euro şi se află pe lista convenită cu FMI pentru privatizare. În cadrul societăţii lucrează 3200 de angajaţi.
După încercarea eşuată de privatizare a Oltchim, Guvernul intenţionează să acorde combinatului un ajutor de urgenţă de 20 milioane euro, pentru finanţarea activităţii, sumă cu care FMI este de acord.
Angajaţii de la combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea au primit joi salariile restante pentru luna septembrie şi au renunţat la proteste.
Peste 400 de salariaţi ai combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea au protestat, miercuri, pentru a treia zi consecutiv, în faţa pavilionului administrativ, cerându-şi salariile restante şi solicitând ca premierul Victor Ponta să vină să le explice de ce Guvernul nu şi-a onorat promisiunile.
Şase salariaţi de la Oltchim Râmnicu Vâlcea au intrat în greva foamei, iar angajaţii combinatului au anunţat marţi, la încheierea protestului, că dacă nu-şi