Oamenii care vor să ştie în orice moment cât timp mai trebuie să treacă până la un anumit eveniment au la dispoziţie o gamă largă de dispozitive şi aplicaţii, disponibile online sau pe gadgetul preferat. Cea mai populară numărătoare inversă printre utilizatorii care folosesc site-ul mycountdown.org în acest scop este cât timp mai este până la sfârşitul lumii.
În secţiunea site-ului în care utilizatorii pot personaliza cronometrul până la un eveniment important din viaţa lor, cei mai mulţi oameni monitorizează cât timp a mai rămas până la sfârşitul lumii.
Pentru aceasta sunt disponibile nu mai puţin de 221 de aplicaţii (widgets) care pot fi descărcate. Toate cronometrează cu cifre de diferite dimensiuni şi culori cele 34 de zile care mai sunt până la sfârşitul lumii. Conform acestora, „ziua X” va fi vineri, 21.12.2012.
Sfârşitul lumii este pe primul loc în topul numărătorilor inverse personalizate – „my countdown events”. Conform site-ului, 210 utilizatori au descărcat una dintre aplicaţiile care numără zilele, orele, minutele şi secundele până la sfârşitul lumii.
Pe următoarele locuri în topul celor mai populare evenimente se află cât timp mai trebuie să treacă până la excursia în camping, vizita în Londra, atingerea greutăţii ideale şi până la o intervenţie chirurgicală.
Teoriile sfârşitului lumii
Teoriile conform cărora sfârşitul lumii are loc pe 21 decembrie 2012 au la origine încheierea ultimului mare ciclu al calendarului maiaş, la această dată. Ultima zi a acestuia corespunde solstiţiului de iarnă, care a jucat un rol important în toate culturile şi timpurile omenirii.
Calendarul era folosit de majoritatea culturilor pre-columbiene din America Centrală din jurul anului 2000 î.e.n. şi până în secolul al XVI-lea. Sistemul de măsurare a timpului avea la bază, ca majoritatea calendarelor moderne, unitatea de 365 de zile, anu