Scris de Simona Albinaru - De curând, comisarii CJPC Bihor au desfăşurat o acţiune tematică de control privind calitatea, modul de comercializare şi etichetarea preparatelor din carne existente la comercializare.
„În timpul acţiunii de verificare au fost controlaţi 42 de operatori economici, fiind constatate abateri la 38 dintre aceştia”, a precizat Traian Bejan, comisar superior în cadrul CJPC Bihor.
Protectorii consumatorilor au verificat 2.504 kg preparate din carne, din care au prezentat deficienţe 827 kilograme. Au fost întocmite 38 de procese verbale de constatare a contravenţiei, prin care au fost aplicate amenzi contravenţionale în valoare totală de 102.500 lei. Abateri
Printre cele mai dese abateri întâlnite se numără comercializarea preparatelor din carne fără nici un fel de elemente de identificare şi caracterizare, neputându-se astfel stabili încadrarea în data limită de consum stabilită de producător. Nerespectarea condiţiilor de păstrare prescrise de producător, nemonitorizarea temperaturilor de păstrare, depozitare, expunere ale produselor prin termograme au fost alte nereguli constatate de comisarii CJPC Bihor.
Deficienţe privind etichetarea produselor, neafişarea preţurilor de vânzare ale produselor utilizarea mijloacelor de măsurare fără verificare metrologică valabilă, neafişarea datelor de înregistrare la Registrul Comerţului au fost de asemenea sancţionate.
Adauga Comentarii Adauga un link Rectifica raport de corectie text Ortografie/Gramatica Obiectiv tehnic Introduceti o adresa valida de e-mail Message was not succesfully sent Message sent succesfully *Obligatoriu Trimite link-ul Kommentar Introduceti o adresa valida de e-mail Please enter a link. Link was not succesfully sent Link sent successfully *Obligatoriu