“Ca să înţelegi că eşti prost, trebuie totuşi să-ţi meargă mintea”
(Georges Brassens)
O teorie îndrăzneaţă, emisă de cercetătorii de la Universitatea Stanford, susţine că ni se reduc treptat capacităţile intelectuale şi emoţionale, deoarece nu mai avem atât de multă nevoie de inteligenţă pentru a supravieţui. După părerea cercetătorilor de la Stanford, combinaţia între presiunea selectivă mai slabă şi numărul mare de gene vulnerabile la mutaţii ne diminuează capacităţile intelectuale şi emoţionale. Până în 2013, când toate previziunile economice ne arată că ne va creşte natural intelectul, campania pentru alegerile parlamentare este un proces de selecţie naturală la scară mică. Politicienii se bat să supravieţuiescă în jungla electorală, fiecare după cât a luptat staff-ul său pe băncile şcolii.
Să luăm câteva exemple. La Bârlad, avem un orator care vă va creşte imediat intelectul imediat ce îl ascultaţi, vorba lui Ion Creangă (via Charles Maurice de Talleyrand, cum îmi atrage atenţia un cititor), – “Eu ştiu că sunt prost, dar când văd ce e în jurul meu, sunt liniştit”.
Filmuleţul poate vizionat AICI.
Şi atunci când inspiraţia îi părăseşte, se apelează pe firul scurt la Cele Sfinte. La Galaţi, chipul cioplit în pixeli al Arhiepiscopului “Dunării de Jos”, Înaltpreasfinţitul Casian Crăciun, apare pe un pliant al unui candidat USL pentru un fotoliu de deputat. Că tot am ajuns la Biserică, în Oltenia nu se merge pe ideea “viii cu viii, morţii cu morţii”. Campania electorală se afce şi pe cruci pentru că se ştie că electoratul cel mai fidel le face câte o vizită măcar săptămâna rudelor care au pierdut războiul cu selecţia naturală.
Un bărbat din Cluj Napoca protestează într-un mod inedit. El a depus, la Biroul Electoral Judeţean Cluj si la Prefectura, o cerere prin care doreşte să fie scos de pe listele electorale permanente pe