Pe lângă faptul acă pateul sau cașcavalul de post conțin multe E-uri și grăsimi hidrogenate, anumite componente sunt de origine animală
Deşi, în timpul postului, rafturile magazinelor sunt pline de tot felul de produse prelucrate denumite ,,de post’’, tot reţetele tradiţionale, pregătite în casă sunt cele mai indicate. Vă prezentăm câteva reguli pentru a evita alimentele nesănătoase şi pentru a beneficia de nutrienţii necesari bunei funcţionări a organismului.
1. Consumaţi peşte când este voie
Profitaţi de orice zi în care se dă „dezlegare la peşte”. „Ajută la diversificarea dietei cu proteine şi grăsimi de origine animală de bună calitate. Este foarte important, însă, cum îl preparăm, este indicat să îl gătim la cuptor sau pe grătar şi să evităm să-l prăjim”, este sfatul expertului în alimentaţie Gheorghe Mencinicopschi.
2. Evitaţi produsele de patiserie sau de panificaţie!
Sunt foarte gustoase şi atrăgătoare, însă sunt pline de grăsimi şi zahăr şi pot dăuna atât siluetei, cât şi sănătăţii. Consumaţi-le cu moderaţie sau înlocuiţi-le cu pâine şi paste integrale, care sunt mai sănătoase.
3. Fructe şi legume pentru vitamine şi minerale
Fasolea boabe, lintea, mazărea, cartofii sunt surse importante de proteine şi fier, iar soia, smochinele şi seminţele de susan oferă aportul necesar de calciu.
4. Aveţi grijă la produsele de post din comerţ!
„Pateul şi caşcavalul de post conţin foarte multe Euri şi grăsimi hidrogenate, foarte dăunătoare şi plus de asta, au în componenţa lor albumină sau coloranţi de origine animală”, a adăugat prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.
5.Nu uitaţi de hidratare!
Beţi ceaiuri şi în special ceai verde pentru că este bogat în antioxidanţi şi întăreşte sistemul imunitar.