Cultura trece și prin stomac. Depinde ce bagi în el ca să nu fii considerat un incult. Limba poate fi mâncată, sau vorbită. Uneori, ambele variante sunt valabile
Cremă de fasole cu midii în cochilie
Dacă ţi-ai primit chenzina şi ai achitat rata la bancă, întreţinerea, cablul, curentul, telefonul, grădiniţa copilului şi celelalte angarale, ţi-au mai rămas niscaiva bani de buzunar şi vrei să-ţi impresionezi iubita, există soluţii!
Epopeea culinară a „Evenimentului zilei” continuă cu trei restaurante de top, din care unul face parte din segmentul „premium”, iar celelalte două din categoria „grea” a cârciumilor Capitalei. Dacă banii nu sunt suficienţi, barem afli unde poţi să mănânci dacă eşti invitat de vreun prieten cu stare, care te lasă pe tine să alegi locul de desfătare. Şi, pe cuvânt, pe acolo n-o să găseşti proletara ciorbă de perişoare şi nici eternele chifteluţe marinate cu piure! DE VEGHE PRIN CÂRCIUMI. Raţă fiartă şase ore în untură, tocană de moluşte şi caviar cu votcă!
Trufele negre de la „Diplomat”
Poate cel mai exclusivist restaurant bucureştean, cu o tradiţie de peste 80 de ani, plasat pe malul de nord al Herăstrăului, lângă Fântâna Mioriţa, este „Diplomat”. Localul, parte a complexului cunoscut generic drept „Clubul diplomaţilor”, recent renovat, s-a redeschis acum o lună şi este disponibil tuturor. Până nu demult, accesul era permis doar membrilor clubului. Azi, selecţia clienţilor o face doar grosimea portofelului! Piesa de rezistenţă a localului este Giovanni Cinquepalmi, din Puglia. Italianul de 36 de ani este noul Chef al rafinatului amplasament. „Gătim reţete clasice, dar modernizate. Prezentarea e diferită şi prepararea, care dura mult, s-a scurtat. Se conservă calităţile nutriţionale ale ingredientelor, mâncărurile sunt mai gustoase şi digestia mai bună”, explică don Giovanni.
Un starter de senza