„Imnul golanilor", melodia cântată de protestatarii din capitală la manifestaţiile ce au precedat mineriada din 1990, a răsunat, sâmbătă, pe strada Piezişă, din complexul universitar Haşdeu, din Cluj-Napoca. Circa o sută de studenţi au participat la lansarea unei campanii naţionale care are ca scop aducerea problemelor tinerilor pe agenda publică.
Circa o sută de tineri au participat sâmbătă, la kilometrul zero al vieţii studenţeşti din Cluj - Strada Piezişă, la demararea campaniei ANA (Acum Noi Acţionăm), care are ca scop stimularea participării studenţilor la procesele democratice şi la vot. „Azi am lansant un program de candidatură al ANEI. ANA este un personaj creat de noi ce reprezintă candidatul ideal la parlamentare din perspectiva noastră. Astfel, candidatul ideal este cel care va susţine alocarea a 6% din PIB pentru educaţie, investiţii în cămine şi cantine, creşterea numărului de burse alocate studenţilor, votul studeţilor să conteze în proporţie de 25 % la algerea rectorilor. Programul de candidatură este o alternativă la ceea ce partidele au arătat că vor să se întâmple cu educaţia", a explicat Andreea Petruţ, vicepreşedinte educaţional al ANOSR.
Studenţii au ascultat Imnul golanilor
Partidele au ignorat Scrisoarea pentru viitorul României
În acelaşi timp ANOSR continuă campania „Scrisoarea deschisa pentru viitorul Romaniei!", o iniţiativă prin care se atrage atenţia asupra unor aspecte precum subfinanţarea sistemului de învăţământ, condiţia tinerilor angajaţi din educaţie şi sănătate şi participarea tinerilor la procesele decizionale. „Acţiunea de azi face parte dintr-o campanie lansată în august ce vizează îmbunătăţirea sistemului educaţional şi a vieţii studenţilor. Noi am lansat o petiţie pe care am transmis-o candidaţilor la parlamentare. Până acum, niciun partid mare din România nu nu ne-a răspuns, niciunul.