Daca nu ati stiut patlagelele vinete nu au o densitate energetica mare si prin urmare ele nu ingrasa. Binecunoscutele legume sunt ideale in lupta cu kilogramele in plus. Daca vor fi preparate astfel incat adaosurile de grasimi (uleiuri si maioneze) sa fie egal cu zero ele vor fi un ingredient important in dieta celor care doresc sa slabeasca. Atunci cand sunt preparate, gratar sau salata, vinetele pot fi imbunatatite la gust folosind condimentele. Mai mult, studiile facute de japonezi au aratat ca vinetele ajuta la scaderea imbolnavirilor de cancer datorita antioxidantilor pe care ii contin pentru cei care au o dieta in care au inclus frecvent aceste legume. Vinetele sunt pline de vitamine si minerale necesare organismului nostru. Inafara de apa (93%) legumele contin potasiu care ajuta la stimularea inimii, calciu necesar sistemului osos, magneziu indicat in combaterea stresului si oboselii, vitaminele A si C necesare bunei functionari a sistemului imunitar. De asemenea vinetele sunt bogate in fibre, dar foarte sarace in grasimi. Iata trei retete de preparare a vinetelor in ultimele zile de toamna. Bruschete din vinete Ingrediente: doua vinete, doua rosii, 200 g mozzarella, busuioc proaspat, sare, oregano, cimbru, piper alb, ulei masline, parmezan sau cascaval afumat ras. Vinetele taiate felii se aseaza in tava cu hartie de copt, se stropesc cu putin ulei de masline si se adauga compozitia facuta din rosii tocate, mozzarella rasa sau framantata, frunzele de busuioc rupte cu mana si condimentele. Se rade seasupra putin cascaval sau parmezan apoi se lasa 20 de minute la cuptor. Se servesc calde. Barcute umplute cu legume Ingrediente: patru vinete mari, doua cepe, sase rosii, cateva fire de patrunjel proaspat, 300 g de cascaval, o conserva de ciuperci sau 300 grame de ciuperci proaspete, cinci catei de usturoi, trei rosii, o lingura de bulion, ulei, sare si piper. Se ta