Stelele căzătoare sunt vizibile aproape toată luna noiembrie, dar intensitatea maximă se înregistrează în noaptea de 17 noiembrie. Aproximativ 10-15 meteori pe oră vor fi vizibili în noaptea aceasta.
Pământul se intersectează cu traseul cometei Tempel-Tuttle în luna noiembrie, când traversăm curentul meteoric Leonide. Cometa a lăsat pe orbită cantităţi mari de praf care intră şi ard în atmosfera Pământului. Ele lasă în urmă dâre luminoase, vizibile mai puţin de o secundă-
În perioada 1998-2002, Pământul a trecut, în fiecare an, printr-o regiune plină de praful lăsat de nucleul cometei. Astfel s-au produs adevărate furtuni de meteori, cu rate de 1000 de meteori pe oră. Începând cu 2003, însă, maximul atins de acest curent a fost de aproximativ 10 meteori pe oră.
Numele curentului, Leonide, vine de la direacţia din care vin meteorii: constelaţia Leo. Ploaia de stele, cum este denumit popular fenomenul, poate fi observată cel mai bine în afara oraşelor, în locuri cu cer curat şi lipsit de poluare luminoasă.
Noaptea Leonidelor în 2009: