Nici după ce preşedintele a decis să iasă la rampă, încheind astfel poate cea mai lungă perioadă a sa fără declaraţii publice, campania electorală nu s-a înviorat. Încă lipsesc ideile cu adevărat inovatoare şi abundă promisiunile - deşi recesiunea este cea care bate la uşă, şi nu Moş Crăciun.
Dacă primele zile de campanie au trecut neobservate, cu puţină agitaţie în presă şi la unele televiziuni, atmosfera s-a mai înviorat odată cu primul discurs al preşedintelui de după referendum. Într-o pledoarie de peste jumătate de oră, şeful statului a spus că nu se bagă în războiul politic, dar a aplicat celor de la USL cel puţin o lovitură în plex, ameninţându-i că nu vor avea premier dacă vor continua să-şi vadă de interesele lor în dauna celui naţional. Avertismentul vine pe fondul refuzului maşinăriei birocratice parlamentare de a-i demite pe cei trei aleşi găsiţi de ANI incompatibili laolaltă cu trei miniştri. Singurul mazilit a fost secretarul general adjunct al Guvernului, înlocuit chiar ieri, la numai câteva ore după discursul prezidenţial, cu o foarte tânără aspirantă de la liberali (pentru care "cinci săptămâni în balon", până la formarea noului Guvern, vor da cu siguranţă bine în cv). În rest, Guvernul pentru tineri practicanţi condus de Victor Ponta va rămâne neschimbat. Cum ar putea preşedintele PSD să-l remanieze pe Liviu Pop, cel care i-a apărat eroic plagiatul la începutul verii? Vă mai amintiţi - interimatul acestuia la Educaţie doar la atât s-a limitat, în loc, de exemplu, să fi căutat şi găsit soluţii pentru o mai bună dotare a şcolilor.
Aşadar, dacă Boc a instituit regula "un singur nou angajat în locul a şapte angajaţi plecaţi", Ponta se arată adeptul demiterii unui singur demnitar din şapte demnitari pătaţi - şi acela pentru alt motiv decât cel invocat de Agenţia Naţională de Integritate. Socoteala primului ministru nu va întări