Deşi concurenţa este de 5 pe un loc, oferta de candidaţi a partidelor la alegerile parlamentare este de proastă factură, constată Institutul pentru Politici Publice
Candidaţi de slabă calitate şi cu multe probleme. Asta a găsit Institutul pentru Politici Publice (IPP) după ce a luat la purecat listele propuse de partide la alegerile parlamentare din 9 decembrie.
41 de migratori. Unii parlamentari actuali candidează pentru un nou mandat de senator sau deputat, dar într-un alt partid decât cel pe care l-au reprezentat în decembrie 2008. 27% dintre aceştia (11) aparţin UNPR. Restul candidaţilor migratori sunt în proporţii relativ egale migraţi de la PDL către PNL şi PSD, şi de la PNL către PDL.
REPORTAJ. USL vrea să lase PDL fără parlamentari de București. Imnul, CU TRAIAN SAU FĂRĂ?
4 parlamentari-butoane. Patru dintre parlamentarii sancţionaţi, după ce au fost surprinşi votând în plen atât cu propria cartelă, cât şi cu cele ale altor colegi, candidează din nou: Vasile Berci (PNL), Ciprian-Florin Luca (PSD), Valentin Rusu (PNL, fost PDL) şi Ioan Stan (PSD).
9 cercetaţi penal. Dintre cei 22 de parlamentari în cazul cărora s-a dispus trimiterea în judecată de către DNA, nouă candidează din nou. Aceştia sunt senatorul PC Mircea Banias, senatorul UNPR Nicolae Dobra, deputatul PNL Relu Fenechiu, deputatul PSD Marian Ghiveciu, deputatul Monica-Maria Iacob-Ridzi, (fostă la PDL, acum la PP-DD), senatorul PSD Miron Mitrea, senatorul PC Dan Voiculescu, liberalul Teodor Atanasiu şi deputatul UDMR Laszlo Borbely.
4 recordmani la absenţe. Pe liste sunt parlamentari cu procente record la absenţă: senatorul PNL Crin Antonescu (cu 11% prezenţă la voturile finale electronice pe tot mandatul 2008 - 2012), senatorul PNL Ioan Ghişe - 18%, deputatul PSD Viorel Hrebenciuc, cu 30% prezenţă, sau deputatul PNL Relu Fenechiu cu 36%.
ALEGERI PARLAMENTARE 2012.