"FedEx" Corp. şi "United Parcel Service" Inc., cele două mari companii de coletărie din SUA, sunt părţi într-o anchetă derulată de autorităţile americane în privinţa vânzărilor ilegale de analgezice. Ancheta urmăreşte să afle dacă societăţile au ajutat, timp de mai mulţi ani, la vânzarea ilegală de medicamente de către farmaciile online, prin transportul sau ambalarea produselor.
UPS a informat că a răspuns citaţiilor primite în acest sens încă din 2007 de la procurorul general din San Francisco, cooperând în cadrul anchetei şi explorând realizarea unei înţelegeri cu guvernul SUA, care va include şi plata unei amenzi.
"O astfel de plată poate depăşi penalităţile impuse anterior în materie, dar nu ne aşteptăm ca valoarea unor asemenea pierderi suplimentare să aibă un efect negativ semnificativ asupra stării noastre financiare, a rezultatelor operaţionale sau lichidităţii", conform unei declaraţii depuse de UPS, luna aceasta, la autoritatea pieţei de capital din SUA.
La rândul lor, oficialii "FedEx" au recunoscut că au fost citaţi în acest caz cu peste patru ani în urmă. Reprezentanţii "FedEx" au precizat: "Nu credem că am fost implcaţi în vreo activitate ilegală şi ne vom apăra în mod ferm în cadrul oricărei acţiuni care ar rezulta în urma investigaţiei. În mod evident, considerăm întreaga investigaţie drept absurdă. Un acord cu Departamentul de Justiţie nu reprezintă o opţiune într-un caz în care nu există o activitate ilegală din partea noastră".
Jack Gillund, purtător de cuvânt a procurorului general din San Francisco, a declarat că nu poate confirma sau nega dacă "FedEx" şi UPS sunt potenţiale ţinte de urmărire penală.
ALINA VASIESCU
Anul trecut, "Google" Inc., compania americană care deţine cel mai popular motor de căutare online, a acceptat să plătească o amendă de 500 de milioane de dolari ca să pună capăt acuzaţiilor p