Personajele pe care toţi spectatorii „iubesc să le urască„ din seria „James Bond" se află în centrul unei expoziţii deschise vineri la Muzeul Internaţional al Spionilor din Washington. Expoziţia se numeşte „Exquisitely Evil: 50 Years of Bond Villains" şi este dedicată celor mai rele personaje din seria care îl are ca erou pe seducătorul agent britanic 007.
De la celebrul „Dr. No" din 1962 până la actualul „Skyfall", expoziţia arată legătura dintre adevăr şi ficţiune şi cum personajele negative sunt mereu la curent cu lumea în continuă evoluţie. „Exquisitely Evil: 50 Years of Bond Villains" include peste 110 obiecte şi va putea fi vizitată până în anul 2014.
„Bond pare să fie acelaşi, dar personajele negative s-au schimbat mereu şi vor continua să se schimbe", a declarat, într-o conferinţă de presă, Anna Slafer, directorul de expoziţii de la Muzeul Internaţional al Spionilor din Washington, informează Mediafax.
În „Dr. No", personajele negative plănuiau să distrugă programul spaţial dezvoltat de Statele Unite ale Americii, în timp ce în „The Spy Who Loved Me", realizat în 1977, este vizibilă teama legată de un dezastru nuclear, pentru ca în "Skyfall" personajul negativ Silva să încerce să spargă codurile computerelor agenţilor britanici. Cu toate acestea, istoricul Alexis Albion atrage atenţia că personajele negative din Bond au şi nişte elemente constante: „Sunt nişte personaje de succes, fermecătoare, trăiesc în locuri izolate, sunt înconjurate de persoane care le sunt loiale până la fanatism şi au planuri măreţe", a declarat Alexis Albion.
De asemenea, aceste personaje au şi calităţi fizice nemaivăzute. De exemplu, Le Chiffre din „Casino Royale" (2006) are lacrimi de sânge, Dr. No are o gheară magnetică în loc de mână şi ucigaşul plătit Jaws din „The Spy Who Loved Me" şi „Moonracker" (1979) are dinţi uriaşi de oţel.
Dacă foarte mulţ