Săptămâna începe cu vreme mohorâtă, în regiunile extracarpatice, cu ceaţă în zori, pe alocuri persistentă, dar şi cu burniţă sau ploi slabe, în special în Moldova, Dobrogea şi estul Munteniei. În restul ţării, soarele este mai darnic, iar ceaţa se risipeste mai repede.
În următoarele două săptămâni vremea se răceşte în toată ţara, iar la sfârşitul lunii noiembrie îşi fac apariţia ploile şi ninsorile, potrivit ANM.
În Transilvania, valorile termice maxime vor intra într-o scădere destul de pronunţată în jurul datei de 28 noiembrie, urmând ca, până la sfârșitul intervalului, să ajungă la o medie de 4 grade. Temperaturile minime vor fi permanent negative, cuprinse între -2 şi 0 grade, chiar mai coborâte, până spre -4 grade, între 30 noiembrie şi 2 decembrie.
Vor cădea precipitații slabe, mixte, cu o probabilitate mai ridicată de apariție în a doua parte a intervalului. În jurul datei de 1 decembrie este posibilă depunerea unui strat subţire de zăpadă.
La munte, între 19 şi 26 noiembrie, media valorilor termice maxime va scădea treptat de la 7 la 5 grade. După 27 noiembrie, răcirea vremii va fi ceva mai pronunţată, încât temperaturile maxime vor ajunge de la o medie de 4...5 grade, spre 0...2 grade. Temperaturile minime vor fi permanent negative, iar procesul de răcire treptată a vremii se va reflecta şi asupra lor, căci vor tinde spre -5 grade la sfârşitul intervalului.
Precipitațiile vor avea o probabilitate mai ridicată de apariție după 25 noiembrie şi vor fi în general slabe. Vor fi predominant ploi la altitudini sub 1200 m şi mai ales lapoviţe şi ninsori în zonele mai înalte, unde se va depune un strat subţire de zăpadă
Săptămâna începe cu vreme mohorâtă, în regiunile extracarpatice, cu ceaţă în zori, pe alocuri persistentă, dar şi cu burniţă sau ploi slabe, în special în Moldova, Dobrogea ş