Regina Maria, unul dintre cei mai mari jucători din sectorul privat de sănătate, a intrat într-o perioadă de consolidare. Pentru anul viitor nu şi-a bugetat nicio investiţie majoră. În schimb, continuă să atragă medici specialişti pe care îi plăteşte cu până la 30.000 de euro pe lună.
Regina Maria (Fostul Centru Medical Unirea) va termina anul acesta cu afaceri în creştere, de peste 45 de milioane de euro, faţă de aproximativ 21 de milioane de euro cu un an în urmă, a declarat pentru ECONOMICA.NET Wargha Enayati, fondatorul Reţelei ”Regina Maria”.”Este o cifră de afaceri mai mare pentru că ne-am extins foarte mult începând din 2010. De asemenea, am achiziţionat un jucător mare din piaţă, Euroclinic, care generează aproximativ 12 milioane de euro din cifra noastră de afaceri, explică Enayati.
Despre profitabilitate
În ceea ce priveşte profitabilitatea companiei, fondatorul Regina Maria spune că în cazul reţelei pe care o conduce totul funcţionează ca o sinergie, şi că nu se poate vorbi de profitabilitate în această industrie, dacă nu ai toată infrastructura necesară. “Profitabilitatea este diferită (în cazul policlinicilor, spitalelor, laboratoarelor n.red). Avem laboratoarele, policlinicile, spitalele, partea de arondaţi şi toate la un loc duc la o sinergie. Este greu sa spui care este profitabil şi care nu. Ideea este că nu funcţionează unul fără celălalt. Dacă construieşti acum cel mai mare spital din Bucureşti este deja pregatit pentru eşec, pentru că nu ai o infrastructura în jur care poate sa hrănească acest spital”, a mai declarat Enayati.
Salarii la privat
În ceea ce priveşte salariile în reţeaua Regina Maria, fondatorul companiei susţine că medicii renumiţi de la stat sunt dornici să vină în mediul privat. Salariile sunt pe măsură. “Salariile sunt foarte variate. La un medic poate fi de la 400 de euro net normă întreagă,