Banca Mondială (BM) a redactat un raport intitulat „Reduceţi căldura” care pune în lumină impactul devastator al unei lumi mai calde cu 4 grade Celsius până la sfârşitul acestui secol.
Raportul publicat duminică, 18 noiembrie de Banca Mondială şi prezentat de Radio România Actualităţi, evidenţiează faptul că într-o lume mai caldă în medie cu 4 grade Celsius, inundaţiile, seceta, creşterea nivelului oceanelor, lipsa de apă potabilă şi foametea vor fi fenomene la ordinea zilei. Conform raportului „Reduceţi căldura”, toate ţările vor suferi din cauză că planeta se încălzeşte, dar cel mai mult vor fi afectate statele sărace şi cele în curs de dezvoltare.
De altfel, schimbările climatice deja se văd – în luna septembrie s-a înregistrat un record în ceea ce priveşte topirea gheţii din zona arctică. În ultimii 10 ani, valurile de căldură extremă şi seceta au lovit Statele Unite şi Rusia, mai des decât se aşteptau specialiştii, iar furtunile tropicale au crescut atât în frecvenţă, cât şi in intensitate.
Experţii Băncii Mondiale susţin că oamenii sunt cauza încălzirii globale şi scenariul apocaliptic va deveni realitate dacă nu se va reduce emisia de gaze cu efect de seră. O climă mai caldă va genera creşterea nivelului oceanelor cu aproape un metru, ceea ce va duce la inundarea oraşelor din zonele de coastă. De asemenea, raportul BM avertizează că ceea ce acum numim anomalii ale vremii ar putea deveni normale în viitor.
Banca Mondială (BM) a redactat un raport intitulat „Reduceţi căldura” care pune în lumină impactul devastator al unei lumi mai calde cu 4 grade Celsius până la sfârşitul acestui secol.
Raportul publicat duminică, 18 noiembrie de Banca Mondială şi prezentat de Radio România Actualităţi, evidenţiează faptul că într-o lume mai caldă în medie cu 4 grade Celsius, inundaţiile, seceta, creşterea nivelului oceanelor, lipsa d