Avocatul vicepreşedintelui BRD Claudiu Cercel a declarat, pe 19 noiembrie, la Curtea de Apel Bucureşti, că relaţia foare bună de prietenie dintre clientul său şi colonelul în rezervă DIE Florian Diaconescu se datorează faptului că ofiţerul l-a scos pe Cercel de la închisoare, în timpul Revoluţiei din 1989.
Avocatul lui Claudiu Cercel, Ion Cazacu, a arătat luni, în faţa judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti, că persoana pe care o apără a fost scoasă de la Penitenciarul Jilava, în timpul Revoluţiei din '89, de către colonelul DIE Florian Dragoş Diaconescu, după ce Cercel fusese arestat în timpul manifestaţiilor. CAB dezbate, pe 19 noiembrie, recursurile procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) şi ale celor şase inculpaţi arestaţi preventiv la Bucureşti în dosarul fraudelor bancare ale grupării Stan-Ruse.
La termenul de pe 19 noiembrie al procesului, câţiva dintre inculpaţi au dorit să dea declaraţii prin care au arătat, în general, că sunt nevinovaţi şi că doresc cercetarea lor în stare de libertate. La rândul său, avocatul lui Claudiu Cercel le-a arătat judecătorilor că simplul fapt că vicepreşedintele BRD are o relaţie strânsă de prietenie cu unul dintre coinculpaţi, respectiv cu colonelul DIE Diaconescu, nu trebuie să ducă la concluzia că aceştia au comis ilegalităţi împreună.
Cercel a stat câteva zile la închisoare
Concret, a explicat avocatul, în perioada manifestaţiilor din decembrie 1989 care au vizat căderea regimului comunist, clientul său, "un tânăr pe atunci", a fost arestat de Miliţie şi închis la Jilava. Avocatul a arătat că Cercel a stat câteva zile în închisoare, de unde a fost scos de către Diaconescu. Apărătorul vicepreşedintelui BRD a menţionat că, în continuare, între cei doi s-a dezvoltat o relaţie de prietenie, însă acest lucru nu trebuie să ducă cu gândul la con