Fostul preşedinte interimar al PPDD Bistriţa-Năsăud, Octavian Seciu, a fost reţinut de procurori sub acuzaţia de corupţie, însă judecătorii au constatat că nu există indicii care să justifice arestarea sa.
Cel mai mare scandal politic ce a izbucnit în această toamnă în Transilvania îi are drept prota-gonişti pe liderii PP-DD Bistriţa-Năsăud. Fostul preşedinte interimar al PP-DD Bistriţa-Năsăud, Octavian Seciu, a fost reţinut de procurorii DNA Cluj, după ce a primit de la fostul candidat al PP-DD la Primăria Bistriţa, Lucian Ungur, suma de 6.000 de euro. Procurorii au susţinut că suma reprezenta o primă tranşă din suma de 75.000 de euro, care i-ar fi fost oferită drept mită de către Lucian Ungur, pentru a fi desemnat drept candidat în Colegiul 1 pentru Camera Deputaţilor. Drept urmare, procurorii au cerut arestarea lui Octavian Seciu. Cererea de arestare preventivă a fost formulată - culmea coincidenţei - de către procurorul clujean Ioan Irimie chiar în ziua în care ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, l-a nominalizat pe Irimie drept şef al DNA, în locul lui Daniel Morar. Însă Ioan Irimie a pierdut în instanţă, iar judecătorii de la Judecătoria Cluj-Napoca au respins cererea de arestare preventivă. DNA a declarat recurs, iar judecătorii de la Tribunalul Cluj au menţinut hotărârea luată de Judecătorie. Surse judiciare spun că judecătorii au fost foarte surprinşi de cât de „subţire" a fost probatoriul administrat de procurorii DNA în această cauză.
Răzbunarea, motivul denunţului
Potrivit actelor aflate la dosar, nu există nici o interceptare telefonică menită să arate că Octavian Seciu ar fi cel care i-a cerut vreun ban lui Lucian Ungur. Mai mult, acesta a insistat de mai multe ori să ofere bani şefului său de partid, apoi i-a anunţat pe procurorii DNA, care au organizat un flagrant. Motivul lui Lucian Ungur pare să fie răzbunarea. După alegeri