Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANF) a elaborat un proiect de ordin pentru aprobarea modelului şi conţinutului formularului (300) "Decont de taxă pe valoarea adăugată", potrivit unui comunicat remis redacţiei.
Prin modificarea şi completarea Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal, a fost reglementat sistemul TVA la încasare, prin care exigibilitatea taxei se amână până la data încasării contravalorii integrale sau parţiale a livrării de bunuri sau a prestării de servicii, în condiţiile prevăzute de lege.
Pentru a reflecta situaţia completă de la sfârşitul fiecărei perioade fiscale, ANAF propune completarea decontului de taxă pe valoarea adăugată (formularul 300) cu o nouă secţiune, cu caracter informativ, în care să fie înscrise informaţiile privind soldul TVA care urmează să devină exigibilă sau pentru care urmează să fie exercitat dreptul de deducere în perioadele următoare, ca urmare a aplicării sistemului TVA la încasare, aferentă operaţiunilor efectuate atât în perioada de raportare cât şi în perioadele anterioare.
"Menţionăm că noua secţiune, propusă a fi introdusă în decontul de taxă pe valoarea adăugată, nu afectează modalitatea de evidenţiere şi de stingere prin mecanismul autocompensării taxei pe valoarea adăugată aferentă operaţiunilor pentru care exigibilitatea taxei intervine în perioada de raportare", se precizează în comunicat.
F.A. Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANF) a elaborat un proiect de ordin pentru aprobarea modelului şi conţinutului formularului (300) "Decont de taxă pe valoarea adăugată", potrivit unui comunicat remis redacţiei.
Prin modificarea şi completarea Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal, a fost reglementat sistemul TVA la încasare, prin care exigibilitatea taxei se amână până la data încasării contravalorii integrale sau parţiale a livrării de bunuri sau a prestării de servicii,