În vizita pe care a efectuat-o în Arad, Ecaterina Andronescu a insistat foarte mult să viziteze, împreună cu Prefectul Cosmin Pribac şi Claudius Mladin, inspectorul şcolar general, câteva din şantierele pentru care trebuie asigurate resursele în aşa fel încât să fie finalizate în anul care urmează. Astfel, ministrul Educaţiei a vizitat obiectivele de investiţie ale viitoarelor sedii ale Inspectoratului Şcolar, Palatul Copiilor şi campusul Grupului Sportiv Şcolar. „În toată ţara avem 162 de campusuri care au fost abandonate, începând din 2008 nu li s-au mai acordat nici un leu. De aceea, în această perioadă, în afara bugetului pe care îl aşteptăm şi sperăm să fie mai mare, încercăm să construim un proiect cu Banca Mondială cu care să putem finaliza toate aceste construcţii. Educaţia a avut parte în acest an de cel mai mic buget din ultimii 20 de ani, sperăm însă ca anul viitor situaţia să fie îndreptată“, a declarat Ecaterina Andronescu.
Ministerul va avea strânse legături în acest sens cu autorităţile locale. Totodată, ministrul Educaţiei a dat asigurări conform cărora „campusurile începute se vor termina. Acolo unde însă se va constata că ele au fost construite dar nu mai au utilitate, vom vedea ce măsuri trebuie luate. Soluţiile acestea trebuiau să vină însă demult, de la cei care au condus frâiele Educaţiei până acum.“
Salvarea ar putea veni din proiectul cu Banca Mondială, proiect care se ridică la valoarea câtorva sute de milioane de euro.
„În ceea ce priveşte investiţiile în unităţile şcolare din judeţul Arad, situaţia este următoarea: în prezent sunt 71 de unităţi şcolare incluse în activităţi de reabilitare, din care 20 beneficiază de ridicarea unor clădiri noi, iar 51 sunt reabilitate sau în curs de reabilitare. Ar mai fi câteva nevoi stringente, în privinţa investiţiilor: reabilitarea/asigurarea cu grupuri sanitare conform standar