Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) a achizitionat 84.000 de doze de vaccin antirabic inactivat pentru caini si pisici, pentru care a platit 90.000 de lei. Oficialii DSVSA au mentionat ca, pana in 30 noiembrie, in cadrul campaniei de imunizare a animalelor cu risc, toti posesorii de caini si pisici au obligativitatea sa-si vacineze animalele, insa, spre deosebire de anii anteriori, cand vaccinul era subventionat de stat, in acest an trebuie sa plateasca manopera.
In mediul rural, vaccinarea va fi efectuata de medicul veterinar de circumscriptie la locuinta posesorilor de caini si pisici, iar in mediul urban stapanii animalelor se vor prezenta pentru imunizarea acestora la cabinetele private. De la inceputul anului, in Maramures s-au inregistrat cinci focare de rabie , la vulpi depistate in zonele Copalnic Manastur, Codru si Baia Sprie, ultimul caz fiind inregistrat in 12 noiembrie, in satul Ortita (comuna Oarta de Jos). Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) a achizitionat 84.000 de doze de vaccin antirabic inactivat pentru caini si pisici, pentru care a platit 90.000 de lei. Oficialii DSVSA au mentionat ca, pana in 30 noiembrie, in cadrul campaniei de imunizare a animalelor cu risc, toti posesorii de caini si pisici au obligativitatea sa-si vacineze animalele, insa, spre deosebire de anii anteriori, cand vaccinul era subventionat de stat, in acest an trebuie sa plateasca manopera.
In mediul rural, vaccinarea va fi efectuata de medicul veterinar de circumscriptie la locuinta posesorilor de caini si pisici, iar in mediul urban stapanii animalelor se vor prezenta pentru imunizarea acestora la cabinetele private. De la inceputul anului, in Maramures s-au inregistrat cinci focare de rabie , la vulpi depistate in zonele Copalnic Manastur, Codru si Baia Sprie, ultimul caz fiind inregistrat