Pe data de 28 noiembrie 2012, ora 19, la Muzeul Țăranului Român (Studioul Horia Bernea) va avea loc o licitație de artă cu scopul de a strânge fonduri pentru înființarea și dotarea primei școli de muzică veche din România. Licitația cuprinde 36 de opere de artă ale unora dintre cei mai reputați artiști români contemporani. Şcoala de Muzică Veche, prima cu acest profil în România, va fi lansată la începutul anului 2013 și este o inițiativă a asociației Antiqva și a agenției Medieval Praxis.
Miercuri, 28 noiembrie 2012, ora 19.00, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, va avea loc licitaţia de artă dedicată înfiinţării primei școli de muzică veche din România. Acest demers este menit să încurajeze formarea unei noi generații de artiști specializați în muzică veche și deopotrivă educarea unui auditoriu avizat. Şcoala de Muzică Veche este o necesitate în oferta educaţională și artistică din România, unde muzica veche nu se regăseşte aproape deloc în programele instituţiilor de învăţământ, în special la nivel preuniversitar, în ciuda unui interes real din partea publicului pentru acest gen muzical.
Licitaţia din 28 noiembrie va cuprinde 36 de opere donate de artiști, iar fondurile obținute vor fi utilizate pentru achiziţionarea de instrumente specifice muzicii vechi, partituri şi lucrări teoretice ce vor fi puse la dispoziţia elevilor, pentru studiu şi documentare. Vor fi de asemenea acordate burse de studiu elevilor merituoşi cu situaţie financiară dificilă.
Operele de artă sunt realizate de unii dintre cei mai importanţi artişti români contemporani. Catalogul licitației poate fi consultat la adresa http://www.medievalpraxis.ro/licitatie/Catalog.pdf. Școala de Muzică Veche, prima cu acest profil în România, va fi lansată la începutul anului 2013. Cursurile vor fi oferite de profesori calificaţi la cele mai bune şcoli de profil din ţară şi din str