Elevii Școlii Generale din comuna Runcu au adus de acasă peste 70 kilograme de fructe și legume, pe care le-au donat copiilor abandonați de părinți, care se află în Centrul de plasament de tip familial din satul Răchiți. Cel mai important aspect a fost că elevii și copiii lăsați în grija statului au comunicat și au legat chiar și prietenii.
Școlarii din Runcu au strâns varză, cartofi, ceapă, mere, banane, portocale, nuci, făină, borcane de compot, zarzavaturi şi dulciuri. Aceștia au mers vineri, 16 noiembrie, la Centrul de plasament de tip familial din Răchiți pentru a le dona produsele pe care fiecare le-a adus.
Copiii abandonați de părinți s-au atașat foarte repede de elevii care au venit să le aducă darurile strânse de ei. Sorina Toma, elevă în clasa a V-a, a spus că o să revină la copiii de la Răchiți: „Mă bucur foarte mult că am cunoscut copiii de la centru şi că am putut să-i ajutăm. Cu siguranţă îi vom mai vizita şi vom participa la multe activităţi împreună. Am stat de vorbă cu ei și chiar ne-am împrietenit“.
Acțiunea a avut loc cu ocazia «Săptămânii fructelor și legumelor donate», care s-a derulat în cadrul Proiectului „Strategia Naţională de Acţiune Comunitară” (SNAC), iniţiat de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului.
Acțiunile de ajutorare vor continua
Ionela Sulea, coordonator SNAC la nivelul Școlii Generale Runcu, a precizat: „Scopul acestei acțiuni este iniţierea unor activităţi de parteneriat între cele două instituţii pentru a promova integrarea socială a elevilor și dezvoltarea unor comportamente pozitive în comunitate. Am mai participat şi la alte acţiuni de voluntariat şi chiar am fost mentorul unor voluntari străini din cadrul proiectului «Tinerii fără Frontiere». Consider că aceste acţiuni de voluntariat sunt benefice pentru toţi cei implicaţi în proiect. Parteneriatul încheiat cu Casa de