Proaspăt instalat în funcţia de prefect al judeţului Dolj, Marius Deca se vede pus în situaţia de a aplana scandalul dintre prefectură şi Primăria Craiova pe tema dispoziţiilor de demolare a chioşcurilor fără autorizaţie emise de Olguţa Vasilescu. Numit de guvern după ce primarul Craiovei a cerut insistent demiterea fostului prefect, Deca a răspuns evaziv, într-un interviu acordat GdS la întrebarea care stă pe buzele tuturor: va renunţa la proces sau nu? Prefectul a explicat şi cum vede el dezvoltarea pe viitor a judeţului.
GdS: Dumneavoastră aţi fost cel care v-aţi dorit să fiţi prefect sau aţi îndeplinit o cerere din partea partidului?
M.D.: Da, mi-am dorit.
GdS:De ce?
M.D.: Cred că am acumulat suficientă experienţă. Lucrez cu oamenii de mult. Am avut tot timpul funcţii de răspundere şi cred că pot să mă fac util într-o astfel de funcţie, după 30 de ani de activitate. 17 ani am lucrat în mediul privat, iar 13 în sistemul de stat. Între 2010 şi 2012 am lucrat consilier pe probleme de economie la Camera Deputaţilor, până în august. Apoi, o lună, am lucrat în mediul privat, până în noiembrie, când am devenit funcţionar public la APIA. Puteţi considera că sunt în sistem de doi ani şi jumătate.
GdS: Lumea se întreabă. Veţi fi prefect până după alegeri sau vă veţi continua mandatul şi după aceea?
M.D.: Nici nu am întrebat şi nici nu am primit... Noţiunea aceea de prefect temporar vine de la faptul că, dacă vă uitaţi pe site-ul Ministerului de Interne, veţi constata că, din cei 41 de prefecţi şi 41 de subprefecţi, o parte dintre ei au caracter temporar, pentru că nu au cursurile de înalţi funcţionari publici. Am fost şi eu admis la aceste cursuri, în luna septembrie, şi le urmez începând cu ianuarie. Atâta timp cât guvernul mă ţine în funcţie ca prefect, mă ţine în funcţie, pot fi pe guvernul ăsta sau pe guvernul viitor, pot să nu fiu,