La Şcoala Gimnazială „Mihu Dragomir" din Brăila s-a desfăşurat Cercul de istorie Nr. 2,unde şi-au dat întâlnire profesorii de istorie de la mai multe şcoli din municipiul şi judeţul Brăila.
Activitatea,desfăşurată sub semnul versurilor poetului,fost elev al şcolii, prin vinele căruia curgeau metaforic undele albastre ale Dunării şi care-şi plângea „minţita tinereţe, în miros de clisă şi bărci cătrănite",a fost coordonată de responsabilul cercului, prof.Diana Bazon.
Programul cercului a inclus ca principale teme „Modalităţi de rezolvare ale subiectelor propuse pentru examenul de titularizare" şi recenzia lucrării ştiinţifice"Hitler,germanii şi soluţia finală".
În deschiderea activităţii,prof. Alina Vlad,inspectorul pentru disciplinele socio-umane, a prezentat asistenţei noutăţile editoriale din domeniul istoriei,dintre care pot fi menţionate"Elemente de didactica istoriei","Istoria de nota 10 pentru clasele V-VIII","BAC 2013" şi „Mapa profesorului de istorie",lansând totodată şi un îndemn pentru diversificarea activităţilor în care să fie angrenaţi profesorii de ştiinţe socio-umane.
În continuare,prof. Elena Mocanu a prezentat ,din propria experienţă,"Modalităţi de r ezolvare a subiectelor propuse pentru examenul de titularizare",prezentând soluţii interesante,pentru abordarea acestui subiect din perspective multiple.
A urmat apoi recenzia lucrării ştiinţifice „Hitler,germanii şi soluţia finală" a lui Ian Kershaw ,rod al munei munci de peste 30 de ani pe ogorul izvoarelor istorice,al legendelor,mărturiilor romanţate şi prejudecăţilor,referitoare la perioada celui de-Al Doilea Război Mondial ,mai ales din perspectiva relaţiei controversate dintre poporul german,nazism şi Holocaust(exterminarea celor 6000000 de evrei dintre care 1500000 de copii).Recenzia a fost făcută cu profesionalism de prof. Mariana Gherguş,care a scos la lumin