Instanţa a respins ca nefondată propunerea de arestare preventivă faţă de Mihai Iordache şi de Cristinel Nicolae zis „Cristi Satana"
Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală au desfăşurat, în dimineaţa zilei de 14 noiembrie, 32 de percheziţii domiciliare. Concomitent, s-a desfăşurat câte o percheziţie în Italia şi Germania. În România, ofiţerii de la Crimă Organizată au „vizitat" câteva case din Bucureşti, Braşov, Prahova, Olt şi, bineînţeles, Constanţa. Câteva ore mai târziu, procurorii DIICOT au propus spre arestare preventivă 14 persoane, însă instanţa de judecată a decis încătuşarea doar a unora dintre cei luaţi în colimator. Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că ancheta în acest dosar a început în luna februarie a anului 2010 şi că presupusul grup infracţional era specializat în fraude cu carduri bancare şi infracţiuni informatice tip phishing şi înşelăciuni prin intermediul Internetului. Astfel, mai susţin anchetatorii, s-a creat un prejudiciu în valoare de aproximativ 1.000.000 de euro.
În dimineaţa zilei de 14 noiembrie, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti au anunţat destructurarea unui grup infracţional organizat transfrontalier, constituit din 29 de persoane, specializat în săvârşirea de infracţiuni prin intermediul sistemelor şi reţelelor informatice. În acest sens, procurorii DIICOT, împreună cu autorităţile judiciare germane şi italiene, efectuează în cauză, simultan şi coordonat, un număr de 32 de percheziţii domiciliare în municipiile Bucureşti, Constanţa şi Ploieşti, precum şi pe teritoriile Germaniei şi Italie