După mult trâmbiţata campanie de rebranşare gratuită la reţeaua de termoficare a Braşovului, autorităţile locale au făcut public care este şi efortul financiar pentru o astfel de investiţie. Astfel, rebranşarea unei scări de bloc de pe strada Mircea cel Bătrân nr. 45, (care are în total 44 de apartamente, din care 35 s-au branşat efectiv la reţeaua Tetkron) a costat furnizorul 40.000 de euro, după cum a precizat viceprimarul Răzvan Popa. Banii nu provin din altă parte decât din bugetul local, respectiv din fondurile strânse de la toţi braşovenii, mulţi dintre ei care nu au nici în clin şi nici în mânecă (şi nici nu vor avea, de exemplu, dacă stau la casă sau în anumite zone unde nu există astfel de reţele) cu furnizorul de energie termică.
Această rebranşare s-a făcut prin montarea a patru coloane verticale pe scara blocului (încălzire tur-retur, apă caldă şi recirculare apă caldă), cu racorduri individuale, robinete de izolare şi contoare de energie termică pentru fiecare apartament. În interiorul locuinţei, instalaţiile sunt identice cu cele folosite de posesorii centralelor individuale, aşa că practic cei 21 de proprietari care aveau centrală personală, prin implementarea acestui sistem, vor beneficia de o sursă dublă de căldură.
După mult trâmbiţata campanie de rebranşare gratuită la reţeaua de termoficare a Braşovului, autorităţile locale au făcut public care este şi efortul financiar pentru o astfel de investiţie. Astfel, rebranşarea unei scări de bloc de pe strada Mircea cel Bătrân nr. 45, (care are în total 44 de apartamente, din care 35 s-au branşat efectiv la reţeaua Tetkron) a costat furnizorul 40.000 de euro, după cum a precizat viceprimarul Răzvan Popa. Banii nu provin din altă parte decât din bugetul local, respectiv din fondurile strânse de la toţi braşovenii, mulţi dintre ei care nu au nici în clin şi nici în mânecă (şi nici nu vor avea