Le găseşti pe stadioane, însă mai rar în galerii, şi niciodată în fruntea ultraşilor. Femeile nu sunt asociate des cu cei pe care lumea îi consideră huligani. Nu şi la Piatra Neamţ, acolo unde Geanina Ciocoiu şi-a petrecut ultimii trei ani din viaţă conducând, acasă şi în deplasare, galeria echipei lui Gheorghe "Pinalti" Ştefan. "Şcolită" într-ale ultraşilor la Borussia Dortmund şi Chelsea Londra, echipe din oraşe în care şi-a petrecut 12 ani din viaţă, Geanina a reuşit să readucă oamenii în galeria unei echipe pentru care suporterii îşi pierduseră interesul. Acum, la trei ani după ce s-a apucat, se pregăteşte să renunţe. Se gândeşte să facă un copil. Şi poate că asta nu ar fi un motiv suficient de puternic, dar s-a îmbolnăvit de bronşită şi astm. Totul i se trage de la un meci cu Steaua 2, de acum doi ani, atunci când a fost în Ghencea în ciuda vremii urâte.
Nu mai este cale de întoarcere? Singura femeie-lider de galerie din România îşi încheie activitatea?
Da, mă pregătesc de retragere. Iniţial voiam să o fac la finalul campionatului. Dar din pricina problemelor de sănătate, mă văd nevoită să renunţ acum, la finalul turului. Am făcut o bronşită cronică, un început de astm, iar faptul că răguşesc des, după fiecare meci, nu mă ajută.
Aţi rezistat trei ani. E compatibilă activitatea de lider de galerie cu sexul feminin?
Compatibilă nu e, în general. Dar în cazul meu, din pricina problemelor întâlnite de-a lungul vieţii, a fost. Am fost nevoită să mă descurc singură, să răzbesc independentă fiind, să fac lucruri care în mod normal ar fi depins de un bărbat. Mi-a fost greu la început, mai ales când am fost nevoită să mediez relaţia dintre fracţiunile de galerie existente la venirea mea: "Seniorii" şi "Gate 7". M-am confruntat cu tineri rebeli, dar şi cu oameni mai în vârstă.
Care a fost cel mai mare număr de oameni