După scandalul concursului pentru notarii stagiari, avocații din Timișoara au declanșat și ei un război în interiorul breslei. Și asta pentru că majoritatea avocaților se plâng de nepotismul și aranjamentele făcute de gruparea care controlează actuala conducere a Baroului Timiș, grupare ce vrea să dea o nouă lovitură, prin organizarea unor alegeri cel puțin nestatutare, dacă nu chiar ilegale.
Pe 21 noiembrie, avocații timișoreni se întâlnesc la Adunarea Generală pentru alegerea Decanului și a membrilor în Consiliul Baroului. Pentru ciolan se bat câteva grupări. Pe de-o parte cea condusă de actualul decan , avocatul Lazăr Gruneanțu, împreună cu finul său, prodecanul Cristian Clipa, iar pe de altă parte cea care vrea să îl impună ca decan pe avocatul Petre Petrișor, fost președinte al Tribunalului Timiș și judecător la Curtea de Apel Timișoara , întâmplător tatăl unei dintre candidatele admise la concursul ilegal pentru notari.
Revolta avocaților a pornit după ce Consiliul Baroului Timiș a invalidat candidatura unui avocat independet și incomod, fostul judecător Arcadie Anastasescu. Candidatura acestuia a fost respinsă pe motiv că nu are vechimea necesară în profesie. Favorit al avocaților de rând, care ar putea strica jocurile celor două grupuri, Anastasescu a dezvăluit că invalidarea candidaturii sale e împotriva legii. Ca și la notari, avocații timișoreni, validează și invalidează după bunul-plac și după regulamente astfel croite încât să le reprezinte interesele personale.
În realitate, candidatul-problemă are o vechime de 10 ani ca judecător și de 7 ani ca și avocat. Astfel, motivele invocate, cum că nu are 10 ani de vechime neîntreruptă în profesie dintre care ultimii 5 în Baroul Timiș, sunt false. Conform Legii Avocaturii, la articolul 34, se precizează că vechimea în avocatură se consideră și perioada în care Anastasescu a fo