Informaţii secrete din dosare penale - note informative cu conţinutul unor interceptări, spre exemplu, avertismente de interceptari telefonice si filaje, precum si anuntarea unor perchezitii iminente - erau scoase de RETEA fie de la un şef de serviciu secret, fie de la o judecatoare de la Inalta Curte si erau transmise, în locuri precum parcări sau restaurante, unor magistrati care voiau să ajungă procuror general al României si sef DNA.
Ancheta procurorilor în dosarul de corupţie al înalţilor magistraţi care foloseau informaţii secrete din dosare pentru a proteja oameni politici sau oameni de afacedri sau pentru şantaj precum şi pentru a obţine posturi importante este în faza finală. Acuzaţilor li se prezintă materialele de urmărire penală, inclusiv toate probele procurorilor DNA. Urmează apoi redactarea rechizitoriului de trimitere în judecată.
Din reţeaua magistraţilor făceau parte Marcel Sâmpetru - fost prim-adjunct al procurorului general al României, numit pe vremea lui Ion Iliescu -, George Bălan - fost procuror general al Curţii de Apel Bucureşti şi fost membru CSM -, Georgeta Barbălată, judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, membră a grupului restrâns de judecători care emiteau mandate de interceptare sau percheziţii, Mihai Vlad, ofiţer, fost şef al serviciului secret al Ministerului de Interne DGIPI - filiala Ilfov, şi oameni politici.
Primul interceptat a fost şeful filialei din Ilfov a serviciului secret al Ministerului de Interne, Vlad Mihai, suspectat că-i avertizează pe unii oameni de afaceri şi pe unii înalţi funcţionari urmăriţi/filaţi, deoarece erau suspectaţi de savarsirea unor infractiuni.
Prin Mihai Vlad s-a ajuns la magistraţii acuzaţi de corupţie. Primele mandate de interceptare au fost emise în februarie anul acesta, iar ultimele, pentru procurori suspecti, în luna mai. Informatiile cu eliberarea manda