Corul „Theotokos” din Alba Iulia a împlinit, în această lună, un sfert de secol de când colindă, la propriu și la figurat, întreaga lume. Coordonați de dirijorul Călin Bulac, în 25 de ani, mii de copii au învățat să cânte și au transmis, astfel, mesajul lor de bucurie unor comunități şi culturi de toate felurile, de pe toate continentele. Corul este și astăzi mai activ decât oricând și își continuă periplul prin muzică și prin lume. Până la sfârșitul anului, copii au programate mai multe concerte în țară, dintre care primul va avea loc duminică, 25 noiembrie, la ora 17.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor.
În 15 noiembrie 1987, prima zi din Postul Naşterii Domnului, a luat fiinţă Corul de copii „Theotokos”. Numele corului provine din limba greacă și înseamnă „Născătoare de Dumnezeu”. Iniţiativa înfiinţării corului aparține Înalt Prea Sfinţitului Părinte Mitropolit Andrei al Clujului, Maramureşului şi Sălajului, în acea vreme preot paroh al Bisericii Ortodoxe „Maieri I” din Alba Iulia. Tot de atunci, dirijorul corului este părintele arhidiacon Nicolae-Călin Bulac.
La început, corul reunea 24 de copii, iar numărul acestora a ajuns în prezent la peste optzeci de elevi ai mai multor şcoli şi licee din Alba Iulia. Repertoriul corului cuprinde piese religioase specifice atât credinţei ortodoxe, cât şi altor culte creştine, melodii din repertoriul coral clasic şi folcloric.
Cu toate că timp de doi ani, activitatea s-a desfăşurat sub regimul ateu-comunist, corul a avut şi atunci o bogată misiune, fiind cunoscut în bisericile din oraş şi din ţară. Revoluţia din decembrie 1989 a deschis corului noi posibilităţi de afirmare, iar acesta a reușit să se implice nu numai în plan religios, dar şi în viaţa cultural-artistică a oraşului Alba Iulia, fiind o prezenţă obişnuită şi mult apreciată în cadrul manifestărilor de tot felul.
Una dintre frumoasele împlin