Vremea rece de toamnă vine cu iz de zăpadă; dimineaţa devreme, aerul miroase a iarnă. Deşi încă e destul de umed afară, frigul este inamicul numărul 1 al pielii în sezonul rece. Vremea rece, uscată, precum şi vântul puternic îşi lasă amprentele asupra pielii. Iată ce să faci ca să nu mai ai pielea uscată iarna asta…
Cu puţin mai multă grijă şi câteva remedii naturale, poţi să uiţi de problemele sezonului rece: pielea uscată şi crăpată. Cel mai bun mod de a combate pielea uscată este să tratezi problema din interior, prin alimentaţie.
APĂ
Corpul uman este alcătuit din apă într-un procent de peste 70%, aşa că primul pas spre prevenirea uscării pielii în sezonul rece este creşterea consumului de apă. Bea mai multă apă decât de obicei, mai ales dacă bei cafea, băuturi alcoolice sau sucuri carbogazoase.
GRĂSIMI SĂNĂTOASE
Pentru a combate uscarea pielii, pe timp de iarnă trebuie să mănânci grăsimi sănătoase, cunoscute şi drept acizi graşi esenţiali. Include în alimentaţie mai mult peşte gras precum somonul, macroul sau tonul ori prepară salatele cu ulei de cânepă sau de in presat la rece.
VITAMINE
Ca să scapi de pielea uscată şi crăpată, trebuie să consumi suficientă vitamina A, E şi D. Vitamina A se găseşte din plin în legume precum morcovii, cartofii dulci, varza, salata. Surse bune pentru vitamina E sunt seminţele şi nucile crude şi nesărate precum seminţele de dovleac, de floarea soarelui, nuci, migdale alune sau în cerealele integrale. Vitamina D se obţine prin expunerea la soare, însă cum pe timp de iarnă soarele îşi face rar apariţia, se poate obţine şi din seminţele de floarea soarelui, cartofii dulci, peşte, ouă şi vlăstari.
CREME ŞI MĂŞTI
Cele mai bune creme hidratante pentru sezonul rece sunt cele care conţin cele mai puţine elemente chimice nocive, emulsificatori, conservanţi şi alcool, pentru că toate acestea n