Tudor Gheorghe Capota (36 de ani) este dependent de scaunul cu rotile de când se știe. Dacă alții ar fi ajuns la pământ într-o astfel de situaţie, el l-a înlocuit cu succes pe „nu pot“ cu „sigur am să reuşesc“. A fost DJ de discotecă, patron de butic , iar acum IT-ist la un Centru medical din Alba Iulia.
Pe Tudor Capota l-am găsit așezat în scaunul cu rotile în fața biroului său de la Centrul medical Elisa Med din Alba Iulia, unde lucrează ca IT-ist de trei ani. Este omul bun la toate, așa cum se descrie de altfel. Lucrează la calculator, răspunde la telefon, este omul de legătură cu pacienții care trec pragul Centrului, dar și cu furnizorii de materiale medicale. Și, preocuparea de bază, este responsabil de sănătatea sistemului informatic.
O eroare medicală
Problemele medicale care l-au țintuit în cele din urmă în scaunul cu rotile au început încă de la naștere. Tudor spune că s-a ales cu o fractură de șold, din cauza unei erori medicale. În loc să fie pus în gips, a urmat o lungă perioadă de refacere prin gimnastică medicală, fără a se ști cauza exactă. În loc să apară semne de recuperare, problemele medicale s-au adâncit. Asta din cauză că osul era prea fragil și s-a măcinat în timp.„În primii trei ani de viață am făcut câțiva pași fără cărucior. Apoi, am fost permanent în scaunul cu rotile, ca și acum“, își începe Tudor povestea propriei vieți.
Click pe poză pentru galerie foto
Diagnosticul corect, de sindrom de nerv motor periferic, s-a stabilit abia la vârsta de 12 ani, la un Centru medical din Ungaria. „Aici s-au făcut investigații medicale de la zero, fără a se ține seama de ceea ce se făcuse până atunci. Ei au considerat că doar așa vor putea pune un diagnostic exact. Așa s-a stabilit că este Ulterior, s-a dovedit că așa ar fi trebuit făcut cu mult timp în urmă“, a explicat Tudor. Acum, șansele de reușită medicală sunt apr