Aproape 150 de cazuri de furturi au avut loc în ultimul an pe reţeaua de autostrăzi din West Midlands, Marea Britanie, potrivit Agenţiei de Autostrăzi din Marea Britanie, relatează BBC.
Spre comparaţie, cu un an în urmă au fost înregistrate doar şapte cazuri de furt în această regiune. Acestea reprezintă aproximativ trei sferturi din numărul furturilor de metal de pe autostrăzile din Anglia, în aceeaşi perioadă.
Valoarea pagubelor este estimată la aproximativ 5,9 milioane lire sterline, echivalentul a 7,3 milioane euro, conform datelor agenţiei.
Cablurile de alimentare a dispozitivelor electronice, camerele video şi telefoanele de pe marginea autostrăzilor au fost vizate cel mai des de hoţii de pe autostrăzi.
Un reprezentant al Agenţiei de Autostrăzi a declarat că un mare câştig pentru participanţii la trafic l-a reprezentat introducerea pe reţeaua de autostrăzi din Marea Britanie a indicatoarelor electronice care oferă informaţii în timp real despre zonele aglomerate care pot fi mai uşor evitate de şoferi.
El a adăugat că tocmai cablurile de alimentare ale acestor dispozitive sunt vizate cel mai des de hoţi. Oficiali ai Poliţiei Autostrăzilor din Marea Britanie au adăugat că preţul cuprului a crescut "masiv" în ultimii doi ani. Ei au recunoscut faptul că hoţii sunt foarte greu de prins. "Contează mult să te afli în locul potrivit şi la timpul potrivit", a povestit agentul de poliţie.
Recent, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a anunţat că intenţionează să achiziţioneze servicii de pază pentru un total de 400 de km de autostrăzi, valoarea cumulată a investiţiei estimate fiind de aproximativ 25 de milioane de lei (5,5 milioane euro). Autostrăzile din România vor fi păzite 24 de ore din 24 de agenţi antrenaţi în săli de forţă şi care vor fi dotaţi cu arme şi muniţie letale.
Aproape